A A A K K K
для людей із порушенням зору
АНДРІЇВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Бердянський район, Запорізька область

Переваги легальної зайнятості.

Дата: 27.01.2022 08:50
Кількість переглядів: 387

Фото без описуФото без опису

Спеціалісти відділу взаємодії з роботодавцями Бердянського міськрайонного центру зайнятості за участю начальника відділу забезпечення наповнення бюджету № 3 фінансово-економічного управління головного управління ПФУ у Запорізькій області Ірини Орлової та головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Інни Рахубіної провели семінар з керівниками кадрових служб підприємств міста.

Темою заходу стали приорітетні направлення взаємодії служби зайнятості з роботодавцями та соціальними партнерами, легалізація зайнятості, інформування роботодавців про основні положення законодавства України про працю, зайнятість та пенсійне забезпечення.

Розпочала семінар Юлія Литвиненко, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Бердянського міськрайонного центру зайнятості. Вона висвітлила приорітетні направлення діяльності центру зайнятості з вдосконалення співпраці з роботодавцями: організації особистих зустрічей з керівниками підприємств та представниками відділу кадрів, проведення презентацій роботодавців, семінарів. Окрім того, розповіла присутнім про переваги електронного кабінету роботодавця, ознайомила з широким спектром послуг, які надає центр зайнятості абсолютно безкоштовно. Наголосила на фінансову підтримку з боку центру зайнятості у напрямку збільшення кількості робочих місць для працевлаштування безробітних шляхом компенсації фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нові робочі місця осіб, яким надано статус безробітного. Додатково повідомила про фінансову підтримку роботодавцю, який працевлаштував зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів.

Про оподаткування та пенсійне забезпечення, зміни в пенсійному законодавстві роботодавцям розповіла начальник відділу забезпечення наповнення бюджету № 3 фінансово-економічного управління головного управління ПФУ у Запорізькій області Ірина Орлова.

Надзвичайно актуальним і важливим на сьогодні є питання легалізації виплати заробітної плати, цивілізованого оформлення трудових відносин між роботодавцем та найманим працівником. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників. Працівник, отримуючи нелегальну винагороду, позбавляє себе права на соціальні виплати, зокрема, на допомогу по безробіттю, на матеріальне забезпечення в разі втрати працездатності, у разі нещасного випадку на виробництві, також відбувається зменшення платежів до державного та місцевих бюджетів, зазначила Інна Рахубіна.

Учасники семінару отримали відповіді на всі запитання та подякували фахівцям за отриману корисну інформацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь