A A A K K K
для людей із порушенням зору
АНДРІЇВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Бердянський район, Запорізька область

Легалізація праці Особливості працевлаштування осіб з інвалідніст

Дата: 21.10.2021 17:14
Кількість переглядів: 442

Фото без опису

Люди з інвалідністю потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися у суспільстві.

Службою зайнятості приділяється особлива увага та впроваджуються нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування людей з інвалідністю.

Так, 20.10.2021 року в Бердянському міськрайонному центрі зайнятості відбулась Zoom - конференція з роботодавцями міста Бердянськ та Бердянського району на тему «Працевлаштування осіб з інвалідністю, як громадян, що мають додаткові гарантії», в якій прийняли участь фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Котенко Вікторія та спеціаліст відділу праці управління праці та соціального захисту населення виконкому Черновець Наталя.

В ході спілкування, Вікторія Віталіївна проінформувала роботодавців щодо сприяння працевлаштування людей з інвалідністю, яке відбувається з урахуванням висновків МСЕК, а також щодо надання компенсаційних виплат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за працевлаштування осіб з інвалідністю, надання профорієнтаційних послуг, такі як - професійне навчання та перенавчання.

В свою чергу, Наталя Костянтинівна повідомила, що українським законодавством передбачено ряд трудових прав, пільг та гарантій для працівників з інвалідністю, висвітлених у Законі України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”, Кодексі законів про працю Украхни, Законі України “Про відпустки” та інших. Підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам-підприємцям слід пам’ятати, що оформлення на роботу осіб з інвалідністю відбувається в загальному порядку з обов’язковим виданням наказу про прийняття на роботу та повідомленням органу ДПС про прийняття нового працівника. Але потрібно враховувати і низку положень чинного законодавства, що визначають особливості трудових відносин із ними.

     Не дивлячись на те, що з 18 жовтня 2021 року Запорізька область перейшла в «червону» зону, Бердянський міськрайонний центр зайнятості веде прийом громадян в онлайн-режимі та продовжує роботу в дистанційному форматі з соціальними партнерами та проводить роз'яснення щодо легалізації зайнятості та неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Роботодавцям надаються рекомендації відмовитись від виплати зарплат «в конвертах» і це дозволить не тільки детінізувати соціально - трудові відносини, але й забезпечити реальні соціальні гарантії найманим працівникам.

Фото без опису

      Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь