АНДРІЇВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Бердянський район, Запорізька область

БЕРДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області повідомляє.

Дата: 17.09.2021 11:14
Кількість переглядів: 1145

Фото без опису

 

5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про пробацію», що визначив організаційно-правові засади для створення пробації  України.

Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відповідного середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.

Впровадження пробації в Україні – це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

У розрізі видів покарання у Бердянському районному відділі відбувають покарання 13 - засуджених до громадських робіт, 12 - засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, 1 - притягнутий до адміністративної відповідальності у вигляді громадських робіт, 171 - звільнених від відбування покарання з випробуванням, 1 – засуджений до покарання у виді виправних робіт, 11 – засуджених до покарання у виді штрафу.

Від початку року на виконання до уповноваженого органу з питань пробації надійшло 122  ухвали про складання досудової доповіді.

Впродовж року до структурного підрозділу пробації надійшло 85 повідомлень-запитів від установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), із них: 42 - щодо можливості проживання за обраним засудженим місцем проживання; 26 – можливості працевлаштування; 17 – сприяння організації соціального патронажу засудженим віком до 35 років.

Клієнтами пробації є: обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь; особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

 

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ЦІКАВИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ, А ТАКОЖ ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ НЕБАЙДУЖИХ ГРОМАДЯН В ЯКОСТІ ВОЛОНТЕРІВ ПРОБАЦІЇ.

 

 

БЕРДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ

філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області

 

Начальник відділу

 

 

Контактні дані:

 

Приварніков Віктор Олександрович, підполковник внутрішньої служби

_______________________________________________________

поштова адреса: вул.Софіївська, 34, м.Бердянськ, 71100

тел.: 095-225-80-79

електронна скринька: zp11_probation@ukr.net

Графік роботи:

понеділок – четвер: 08:00 – 17:00

п’ятниця: 08:00 – 15:45

обідня перерва: 12:00 – 12:45

вихідний: субота, неділя

 

Сторінка в Facebook: www.facebook.com/probation.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь