A A A K K K
для людей із порушенням зору
АНДРІЇВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Бердянський район, Запорізька область

Сплачуйте єдиний соціальний внесок у розмірі не менше мінімального та отримуйте страховий стаж за повний календарний місяць.

Дата: 27.01.2022 14:41
Кількість переглядів: 405

Фото без опису

Питання легального оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати не менше мінімального розміру встановленого державою є одним з найбільш актуальних питань сьогодення.

На жаль, багато працівників отримують офіційну зарплату меншу за мінімальну, що є явною ознакою прихованої зайнятості та виплати заробітної плати «у конверті».

Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області постійно проводить аналіз та здійснює моніторинг відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування щодо дотримання вимог частини 5 статті 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Так, протягом 2021 року по місту м. Бердянськ та Бердянському району  суб’єкти господарювання не здійснили доплату до мінімального страхового внеску по 442 застрахованим особам. Відповідно зарахування страхового стажу буде здійснено пропорційно сплаченим страховим внескам, у зв'язку з чим у розрахунок стажу для визначення права на пенсію увійде не повний робочий місяць.

Варто зазначити, що починаючи з 2022 року право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років мають особи за наявності страхового стажу не менше 29 років, а з 2028 не менше 35 років. Тому зарахування кожного місяця роботи до страхового стажу є досить важливим.

Згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з 1 січня поточного року мінімальна заробітна плата складає 6 500 грн., а з 1 жовтня 2022 року – 6 700 грн.

Відповідно мінімальний розмір єдиного соціального внеску, який необхідно сплатити для врахування періодів стажу при призначені пенсії з 1 січня складає 1 430 грн., з 1 жовтня — 1 474 грн.

 

Головне управління Пенсійного Фонду України в Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь