A A A K K K
для людей із порушенням зору
АНДРІЇВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Бердянський район, Запорізька область

Про забезпечення скрапленим газом населення

Дата: 18.05.2020 16:52
Кількість переглядів: 754

Фото без описуШановні мешканці селищної ради! На території Запорізької області діяльність з реалізації скрапленого газу здійснюють спеціалізовані підприємства ТОВ «Запоріжспецтрансгаз» та ТОВ «Дніпрорегіонгаз», починаючи з вересня 2019 року, спеціалізовані аукціони з продажу газу для потреб населення  не проводяться. На цей час залишки ресурсу на підприємствах вичерпані, у зв’язку з цим реалізація скрапленого газу, закупленого на спецаукціонах, населенню не здійснюється. Наразі підприємства мають можливість реалізувати скраплений газ за комерційною ціною.

 Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2019№ 1123 «Про внесення змін і визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань надання житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг», врегульований порядок надання пільг і субсидій на придбання твердого палива і скрапленого газу у 2020 році.

З 1 січня 2020 року для надання пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу пільговики повинні звернутися в районне управління соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання (або за фактичним місцем проживання), якщо особи перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб,  які мають право на пільги, з відповідною заявою, до якої додається довідка про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та /або кухонного вогнища на твердому паливі.

Відповідно до статті 51 Бюджетного кодексу України, при наданні пільг та здійсненні видатків з бюджету щодо їх виплати до членів сім’ї пільговика належать: дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, які визнані особами з інвалідністю з дитинства I та II груп або особами з інвалідністю I групи; особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни I групи та доглядає за нею, якщо тільки особа з інвалідністю внаслідок війни не перебуває в шлюбі; непрацездатні батьки; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, що має право на пільги, та проживає разом з ним.

Для отримання грошової компенсації пільговикам необхідно звернутись до уповноваженої особи, визначеної виконавчим комітетом селищної ради за зареєстрованим (фактичним за рішенням комісії) місцем проживання з відповідною заявою, до якої додають довідку про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі, книжки про використання скрапленого газ, рахунок банківської установи.

На підставі наданих документів здійснюється призначення пільг готівкою. При надходженні коштів з державного бюджету проводиться виплата призначених пільг на тверде паливо та скраплений газ через відділення банківських установ, за бажанням пільговика. Призначення та виплата пільги на скраплений газ готівкою проводиться один раз на рік. У разі неподання заяви з відповідними документами виплата пільг готівкою проводитись не буде. Громадяни мають право на один вид державної допомоги: пільга або субсидія за їх вибором.

Додатково інформуємо, що використання населенням скрапленого газу для побутових проблем не є безальтернативним варіантом. Так, для приготування їжі/підігріву води, як альтернативу пропонується розглянути споживачам можливість застосування електроплити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь